Sinterklaasbezoek

Maandag 4 december kregen we bezoek van Sinterklaas en maar liefst 5 Pieten. Als een echte Max Verstappen kwam de Sint in een rode, snelle. open auto aangereden (nou vooruit.. hij reed niet meer zelf, maar werd gereden) en is vervolgens de hele dag gebleven om alle groepen en de peuterzaal te bezoeken. Hij heeft na schooltijd zelfs nog met ons geluncht.
Zowel voor Sint en zijn Pieten als voor school was het een zeer geslaagde dag.

Wie is er jarig in december:

 Datum         Naam                   Groep          
  2 Tim 8A
  3  Thomas 4
  3  Daan 1-2Z
  4  Kyan 4
  4 Ayaz 4
  9 Kobe 8A
 11 Robin 5A
 13 Isaac 1-2D
 14 Amélie 1-2Z
 18 Asmahan 6
 19 Zarah 5A
 20 Viénna 1-2W
 23 Evie  5B
 24 Lieke 1-2D
 26 Hailey 3
 27 Jaivey 1-2D
 28 Dies 1-2Z
 28 Lisa 8A
Iedereen van harte gefeliciteerd en een heel mooie dag gewenst!

Vacature voor groep 4

We zoeken een juf of meester voor groep 4!

Wie is er jarig in november?

Datum       Naam      Groep      
  5  Sanne  7B
  7  Bas  7B
  8  Lotte  3
  8  Matz  1-2Z
 12  Romee  8A
 13  Carmen                  1-2Z
 15  Tycho  7A
 17  Ysabelle  8A
 18  Jaidy  8A
 19  Yara  5B
 20  Yentl  1-2Z
 21  Jeremy  6
 23  Dileila  6
 23  David  7B
 24  Lorenzo  5B
 28  Marynn  1-2Z
Iedereen van harte gefeliciteerd en een heel mooie dag gewenst!

16 oktober - Voorstelling Paolo, de zebratemmer

Op maandag 16 oktober bezochten de kinderen van de groepen 1 en 2 in het speellokaal de interactieve voorstelling Paolo, de zebratemmer.

Paolo de Zebratemmer is gestuurd door zijn circusdirecteur om aan de andere kant of de stad of dorp een zebra (Seef) op te halen. Deze was ontsnapt uit het circus.

Paolo de Zebratemmer komt de school binnen op zijn trapauto met accordeon. Hij stelt zich voor aan de kinderen en legt uit dat hij naar de andere kant van de stad of dorp moet. Een hele belangrijke taak. Maar hij mag dat niet alleen. Alleen maar met behulp van de aanwezige kinderen. Echter de circusdirecteur heeft hem gewaarschuwd, dat er onderweg goed moet worden uitgekeken. Er kunnen onveilige en gevaarlijke situaties voorkomen. Om bij de Seef de zebra te komen heeft de circusdirecteur een route uitgetekend aan de hand van vier situaties/opdrachten. Deze vier situaties/opdrachten zijn gekoppeld aan een kleur. Als je de juiste kleuren volgt, kom je vanzelf bij de zebra. Paolo de Zebratemmer vraagt aan de kinderen of zij hem goed willen helpen. Maar eerst wil Paolo een liedje op zijn accordeon spelen. Alle kinderen mogen meezingen. Na het liedje gaat Paolo op pad met zijn trapauto en wil naar de eerste kleur (situatie/opdracht) gaan met zijn trapauto. Maar onderweg stoot hij zijn hoofd en weet niet meer waar hij is. Hij vraagt aan de kinderen wat hij nu moet doen?

13 oktober - Vossenjacht

Vrijdag 13 oktober vond de vossenjacht plaats, georganiseerd door de ouderraad. Ruim 80 kinderen kwamen af op deze activiteit om samen met papa, mama, opa of oma op zoek naar de vossen te gaan in de straten rondom de school. Elke straat had hun eigen thema, zoals vieringen, sport, muziek of vakantie. Wat leuk dat de buurtbewoners ook dit jaar weer fanatiek meededen in de aankleding van hun straat.13 oktober - Fietsvaardigheidslessen

Vrijdag 13 oktober kregen de groepen 5 en 6 fietsvaardigheidsles. Tijdens deze les zijn de kinderen in gesprek gegaan over veilig fietsen, waarna ze vervolgens naar buiten gingen om vaardigheidsoefeningen te doen op het fietsparcours.

Deze oefeningen zijn gebaseerd op situaties die kinderen op hun weg naar school kunnen tegenkomen, zoals afslaan (richting aangeven en omkijken), een noodstop maken en veilig langs een obstakel fietsen.

Niet alleen de fietsvaardigheid wordt gecontroleerd, maar ook de fiets zelf. Na het oefenen controleren de kinderen elkaars fiets met behulp van een controlekaart. Zo checken ze onder andere de verlichting, de remmen en de banden. Deze kaart kunnen de kinderen na de les mee naar huis nemen, zodat ze thuis met hun ouders de veiligheid van hun fiets kunnen doornemen. Dubbelhandig!

9 oktober - Vossenjacht

Vrijdag 13 oktober organiseert de ouderraad van odab Westerschool een vossenjacht.

4 oktober 2023 - Kinderboekenweek van start

Woensdag 4 oktober is de Kinderboekenweek van start gegaan. Het thema is Bij mij thuis. Bij mij thuis lezen we elke avond voor het slapengaan. Bij mij thuis kun je heel ver boven de stad uitkijken. Bij mij thuis vieren we het Suikerfeest. Bij mij thuis wonen twee mama’s. Bij mij thuis eten we elke vrijdag patat. Bij mij thuis zijn alle deuren breed genoeg voor de rolstoel van mijn broertje. Hoe is het bij jou thuis? Wat maakt jouw huis een thuis? Bij iedereen is het thuis anders. We kunnen zo veel van elkaar leren, lees mee!
Eerste onderwerp, dat we bij dit thema aanhalen is slaapgewoontes. Waar slaap jij? Hoe ziet je naar-bed-ritueel-eruit? Wat zijn jouw slaapknuffels en hoe heten ze?
Om hier ook beeld bij te krijgen kwamen alle kinderen (en leerkrachten) in hun slaapkleding naar school, samen met hun knuffel.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Wie is er jarig in oktober?

 Datum             Naam                   Groep                     
 1  Jessie  1-2D
 2  Rik  8B
 2  Levi  4
 2  Moreno   4
 2  Jasper  5B
 5  Amber  7B
 5  Melles  1-2D
 5  Aiden  3
 7  Sherida  7B
 9  Noortje  1-2W
 10  Zoë  8B
 10  Jazzlyn  1-2Z
 11  Wesley  7A
 12  Milou  3
 12  Tim  8A
 15  Scott  4
 21  Ryan   7B
 22  Carmen  1-2W
 22  Elinn  1-2Z
 26  Ivan  8B
 29  Katie  1-2W
 29  Pim  8A
 30  Indie  5B
 30  Gijs  1-2D
 30  Sil  6
 30  Ahmad  7B
Iedereen van harte gefeliciteerd en een heel mooie dag gewenst!